Opp mot 95 millioner ‘Ultra-Mobile enheter’ solgt innen 2012?

En helt ny type ‘alltid-på’ internett-tilkoblede produkter, kollektivt gitt tilnavnet ‘Ultra-Mobile Devices’ (UMD’er) eller ‘ulltra-mobile enheter’ på godt norsk, vil bli svært populære de neste fem årene i følge en rapport fra ABI Research. Ved å appelere til ett vidt utvalg av brukere vil det bli produsert 95 enheter innen 2012, og vil bli svært inntektsbringende for produsentene.

«UMDs are a very exciting, potentially very lucrative area,» soer ABI Researchs’ visepresident Stan Schatt. «What makes this market so intriguing is that products will assume so many different forms. That product differentiation will be an integral part of the ultra mobile device marketing plan.»

UMD er fellesbetegnelse for to typer enheter, Ultra Mobile PC’er (UMPC’er) som typisk kjører på Windows og har bedriftsapplikasjoner, og fokuserer først og fremst på bedriftskunder, og Mobile Internet Devices (MID’er), som sikter seg inn på privatmarkedet. MID’er vil typisk kjøre på smarte mobile OS som Windows Mobile og Linux(…). Sistnevnte, med lave priser og en bredere appell, vil stå for den største delen av produserte enheter. Både UMPC’er og MID’er vil ha en rekke trådløse tilkoblingsteknologier, WLan, WiMAX og gprs (vanlig mobilnett).

Dette utvalget vil også bli reflektert gjennom en rekke applikasjoner som vil bli tilbudt: nettlesing, musikk, navigasjon, vanlig samtale og datakommunikasjon som f.eks. IM (Instant Messaging), bilde/video og vertikale kommersielle applikasjon vil alle være populære.

Dette er hentet fra cellular-news, og jeg vet ikke hvordan jeg skal tolke den… For dette er ikke en nyhet? Men jeg tok den med her, og oversatte teksten, for de av dere som syntes det er interessant å se referanser til litt mer velartikulert og forskningsbasert informasjon (velartikulert frem til det ble oversatt om ikke annet).

–Petter Tancred Olsen

RSS! rss

Reklamer

0 Responses to “Opp mot 95 millioner ‘Ultra-Mobile enheter’ solgt innen 2012?”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s
RSS Min Twitter

  • En feil oppstod, og strømmen er antagelig nede. Prøv igjen senere.

Sider

Reklamer

%d bloggere like this: